Jak vybrat topný kabel nebo rohož

Komfort teplé podlahy dává vašemu bydlení zcela nový rozměr. Užívání koupelny či kuchyně se pro vás díky topným kabelům či elektrickým topným rohožím, stane opravdovým zážitkem.

Je lepší kabel nebo rohož?

Ať už si zvolíte topný kabel či rohož, obě možnosti vám spolehlivě nabídnou komfortní teplotu podlahové krytiny. Každá z alternativ má své výhody a výběr závisí převážně na tvaru vytápěné plochy a druhu stavby, kam podlahové vytápění pořizujete. Teplá dlažba se zvýšenou ochranou do vlhkých prostor je vhodná i do koupelen či na WC.

Proč si vybrat topný kabel:

  • nižší pořizovací náklady,
  • lze ovlivnit rozteč pro zvýšení výkonu v určitých místech,
  • je vhodný pro členité prostory (např. koupelna s obloukovou vanou).

Jaké výhody má topná rohož:

  • jednodušší pokládka,
  • je zajištěno rovnoměrné pokrytí plochy.

Můžu regulovat teplotu podlahy?

Požadovanou teplotu můžete navolit pomocí nástěnného termostatu, kterým rovněž ovládáte čas spínání. Podlaha tak může být vyhřátá právě v době, kdy danou místnost využíváte nejčastěji.

Jaký je optimální výkon topného tělesa?

Pro správné fungování vytápěcího systému je nutné zohlednit typ stavby, tepelné ztráty a velikost vytápěné plochy. Na jejich základě pak zvolíte optimální výkon a vhodné schéma pokládky.

Nezapomeňte na vhodnou izolaci, jejím použitím můžete minimalizovat tepelné ztráty a výrazně zrychlit náběh vytápění. S doplňkovou izolací ISOLA si můžete vytápěnou podlahu užívat již za 10–15 minut.

Výběr topného kabelu – neváhejte se nás zeptat

Pořád tápete s výběrem? Nevadí. Neváhejte se obrátit na naši zákaznickou linku +420 604 872 049 nebo nám napsat e-mail na info@topnyzebrik.cz. Rádi vám poradíme.

Jak vybrat topný kabel nebo rohož