Návod: instalace elektrického topného žebříku v 7 krocích

Vybrali jste elektrický topný žebřík a už vám zbývá jen umístit jej do vaší koupelny? Přinášíme vám podrobný návod na připojení topného žebříku v případě elektrického vytápění, se kterým to snadno zvládnete i vy. Na konci článku najdete také video průvodce uchycením koupelnového radiátoru.

Krok 1: Upevněte na žebřík úchyty

Začněte tím, že si připravíte úchyty a pouzdra úchytů. Úchyty upevňujte na žebřík tak, aby se s nimi dalo pohybovat, resp. posouvat je do stran.

Instalace elektrického topného žebříku krok 1

Krok 2: Našroubujte topnou tyč

Našroubujte topnou tyč do spodního otvoru ve stojně a na druhou stranu našroubujte záslepku. Doporučujeme umístit topnou tyč na tu stranu žebříku, která bude blíže k zásuvce. Topnou tyč i záslepku dobře dotáhněte.

Instalace elektrického topného žebříku krok 2

Krok 3: Dotáhněte úchyty

Naměřte si vzdálenost úchytů a dotáhněte je tak, aby držely na místě a již se s nimi nedalo pohybovat. Na úchyty nasaďte přiložená pouzdra.

Instalace elektrického topného žebříku krok 3

Krok 4: Připravte místo pro připevnění žebříku

Přiložte žebřík ke zdi a zaznačte si místa, kam následně vyvrtáte díry pro umístění žebříku. Pro přesnější vyměření si udělejte značky podle pouzder úchytů, které se připevňují na stěnu.

Následně vyvrtejte díry a vložte do nich hmoždinky. Upevněte pouzdra úchytů tak, abyste s nimi mohli hýbat, dokud se neujistíte, že vám do nich úchyty sednou.

Vyzkoušejte, zda vám úchyty sednou do pouzder a pokud ano, dotáhněte je již napevno.

Instalace elektrického topného žebříku krok 4

Krok 5: Naplňte žebřík nemrznoucí směsí

Upevněte žebřík na stěnu a naplňte jej roztokem namíchaným z teplonosné nemrznoucí směsi a destilované vody. Přesné poměry obou složek najdete v našem článku Jak naplnit topný žebřík. Naplňte žebřík tak, aby vrchní příčka zůstala prázdná, jelikož náplň se při zahřívání rozpíná.

Instalace elektrického topného žebříku krok 5

Krok 6: Namontujte odvzdušňovací systém

Na horní část žebříku namontujte odvzdušňovací systém a dobře dotáhněte.

Instalace elektrického topného žebříku krok 6

Krok 7: Připevněte krytky

Namontujte přední krytky a přišroubujte pouzdra úchytů k úchytům žebříku.

Instalace elektrického topného krok 7

Nyní je váš topný žebřík připraven k zapojení do zásuvky a můžete ihned začít topit.

Video návod na uchycení elektrického topného žebříku

Pokud se vám montáž koupelnového radiátoru stále nedaří nebo si u některého kroku nejste jistí, pusťte si tento názorný video návod, kde uvidíte celý průběh instalace.